Jette Bøgeby

Frederiksberg Konservative
rev. 05.11.2009

Powered by Digital Husflid © 2009
 

Hallo søster – du er mor

Sdr. Fasanvej

fløj det ud af min mund forleden dag på Frederiksberg Runddel, da jeg undgik et sammenstød med en anden kvindelig cyklist – hun med barn i barnestolen.

Hun fandt lidt sent ud af, at hun skulle til venstre ned ad Frederiksberg Alle og svingede bare – uden at se hverken bagud eller andre relevante steder.

Og så blev jeg lidt fortørnet – dog havde hun ikke også en mobiltelefonen for øret, som mange andre, men alligevel. Undskyld sagde hun i hvert fald ikke. Og så var det, at jeg nok engang begyndte at fundere over, hvorfor så mange af mine medcyklister – også dem med børn bag på cyklen - udviser en asocial adfærd og samtidigt forventer, at vi andre opfører os ordentligt og overholder færdselsreglerne.

Asocial for færdselsreglerne er jo et sæt sociale adfærdsregler, som er lavet, for at vi kan omgås hinanden og færdes sikkert på veje og fortove.

Og samtidigt forventer de fleste også, at kommunen skaber rammerne for en sikker trafik og i hvert fald sikre skoleveje.

Særligt kan jeg ikke forstå, at forældre med deres små børn i en barnestol eller en cykelvogn alligevel kører over for rødt eller f.eks. bruger fortovet på Frederiksberg Alle som cykelsti.

De søde små er førstehåndsvidner til, at deres forældre overtræder færdselsreglerne.Jeg aner ikke, hvorfor vores cyklistkultur er blevet så ”lovløs” og cyklisterne tankeløse.

Men jeg håber, at den netop vedtagne cykelpolitik for Frederiksberg vil medvirke til, at i hvert fald cyklisterne fra Frederiksberg vil opføre sig mere socialt og holde færdselsreglerne.

Men én ting ved jeg - og alle andre! Børn beundrer deres forældre og gør, som forældrene.Så kære cyklistforældre! Vis børnene – og os andre – at I godt kan cykle og samtidigt holde færdselsreglerne.

Det vil formentlig være det allerbedste bidrag til at skabe trafiksikre børn, som I – og vi – trygt kan sende ud på en sikker skolevej.

Jette Bøgeby,

konservativt medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg

Lokalavisen, 24.9.2009